Rij ervaring met de Cangoo Noon

De rij test van de Cangoo Noon electrisch bakfiets

Net als de Cangoo Buckle valt me de afwerking op die netjes is,  het zitten op het zadel geeft een goede zit positie,  het zadel is zacht, stuur ligt goed in de hand en de Hydraulische remmen werken zoals bekend uiterst licht, je kan de bakfiets op de handrem zetten door een knop in tedrukken op de remhandel,  de motor instelling is te bedienen via centraal bedieningspaneel links van het LCF display en zie je de instellingen duidelijk.
De Cangoo Buckle overtuigde me direct zodra we op onze testtour vertrokken en de Noon geeft eenzelfde beeld, allen de houten multiplex houten bak heeft een hoekige vorm. Na de eerste bocht vol gas over de kasseien.  De Cangoo Noon ligt zeer vast op de weg, niets schokt.  Rechtsaf, matige klim weer de heuvel op, Belgie heeft wat meer heuvels dan Nederland. Geen probleem, de Ananda M100-motor zet een tandje bij.  Dat is leuk, ik stap uit het zadel en schiet de laatste meters van de helling omhoog, trappend uit het zadel. Dus met deze bakfiets kan je sportief fietsen. Na een paar km meter de laatste test: draaien in het grind , de brede banden zakken niet weg en dus wel zeer veel grip dus weinig slip,  terug op het asfalt in de hoogste assistentiestand en versnelling, een waar genot, terug naar de winkel. Ik heb ook bij de Noon een electrogrijns op mijn gezicht dit word een bestseller naast de Buckle.

Design van de Cangoo Noon bakfiets en meer

Ieder zijn eigen smaakt uiteraard maar de Noon ziet er meer vierkant uit dan de Buckle die ronde hoeken heeft, de Box is van het plaatmateriaal Multiplex met een beschermingslaag, de bovenrand heeft een rubberen bescherming tegen het beschadigen van de rand van de box.  Bankjes zijn goed uitgerust met  dikke kussens en geeft veel comfort richting de kids die erop plaatsnemen.  Batterij is netjes in het opbergvak gemonteerd onder het achterste afsluitbaar bankje.  De dikke banden geven een zeer stabiel fietsgedrag en geven ook vering dus was schokken beter opvangt.

Conclusie Cangoo Noon bakfiets
De Cangoo Noon heeft een perfect uitgebalanceerde geometrie en gaat gemakkelijk door alle bochten en elk op terrein. De Anada aandrijving biedt t.o.z van zijn concurenten fijn krachtig afgestelde ondersteuning voor langzaam of snel rijden op het vlakke en zeer krachtig de berg op. Een perfect kwaliteits en succesvolle 3 wiel bakfiets!

Fashionbikes
Logo