Rij ervaring met de Aitour Family C

De rij test van de Aitour family C electrisch bakfiets

De Aitour family C komt uit de zelfde bakkerij als de Cango Buckle, de afwerking is netjes,  de zit op het zadel geeft een goede zit positie en is zacht, stuurstang ligt goed in de hand en de Hydraulische remmen werken zoals bekend uiterst licht, je kan de bakfiets op de handrem zetten door een knop in tedrukken op de remhandel,  de motor instelling is te bedienen via centraal bedieningspaneel links van het LCD kleuren display en zie je de instellingen duidelijk.
Direct zodra we op onze testtour vertrokken geeft eenzelfde beeld, de multiplex houten bak heeft een ronde vorm. Na de eerste bocht vol gas over de kasseien.  De Aitour family C ligt zeer vast op de weg, niets schokt.  Rechtsaf, matige klim weer de heuvel op, Belgie heeft wat meer heuvels dan Nederland. Geen probleem met de Ananda M100-motor en zet een tandje bij.  Dat is leuk, ik stap uit het zadel en schiet de laatste meters van de helling omhoog, trappend uit het zadel. Dus met deze bakfiets kan je sportief fietsen. Na een paar km meter de laatste test: draaien in het grind , de brede banden zakken niet weg en dus wel zeer veel grip dus weinig slip,  terug op het asfalt in de hoogste assistentiestand en versnelling, een waar genot, terug naar de winkel. Ik heb ook bij deze family C een grijns op mijn gezicht dit word een bestseller naast de Cango Buckle, de Aitour is iets gunstiger geprijst.

Design van deze Aitour

Ieder zijn eigen smaakt uiteraard maar de Fam C  ziet er rond uit dan de Family S  die hoeken heeft, de Box is van het plaatmateriaal Multiplex met een beschermingslaag, de bovenrand heeft een rubberen bescherming tegen het beschadigen van de rand van de box en voor de kids voelt het beter aan bij erin klimmen.  Bankjes uitgerust met  dikke kussens en geeft veel comfort richting de kids die erop plaatsnemen.  Batterij is netjes in het opbergvak gemonteerd onder het achterste neerklepbaar en afsluitbaar bankje.  De dikke banden geven een zeer stabiel fietsgedrag en geven ook vering dus was schokken beter opvangt.

Conclusie van de Aitour family C
Ze heeft een perfect uitgebalanceerde geometrie en gaat gemakkelijk door alle bochten en elk op terrein. De Anada aandrijving biedt t.o.z van zijn concurenten een fijn krachtig afgestelde ondersteuning voor langzaam of snel rijden op het vlakke en zeer krachtig de berg op. Een perfect kwaliteits en succesvolle 3 wiel bakfiets!

Fashionbikes
Logo