..............Fietsen gratis verzenden boven de €75............. Bel ons voor meer info op +32 (0) 485468249...---------------------------- nl Nederlands

Accu wintertips

1
Accu wintertips

Accu wintertips

Je weet het waarschijnlijk nog niet, maar de accu van jouw elektrische (bak)fiets is niet zo blij met de winterse kou.
Zodra het buiten kouder wordt richting einde van het jaar en begin van het nieuwe jaar in Europa , kun je beter de accu batterij van je E-bike daarom beter binnen bewaren. Batterijen presteren nu eenmaal een stuk beter bij kamertemperatuur.

E-bike Batterij

Li-on accu batterij

E-bike Accu’s en temperatuur

Een koude buitentemperatuur heeft invloed op accu’s en lcd-displays van de elektrische fietsen.
Dit te maken met de gebruikte chemie in Li-ion batterijen en is onder andere onderhevig aan temperatuur effecten.  Houd rekening bij temperaturen onder de 10°C met een langere laadtijd, dus minder vermogen wat resulteerd in een kortere autonomie ( lees aflegbare afstand ).
Bij zulke Li-on  accupakketten speelt het batterijmanagementsysteem (BMS) een grote rol.  Deze vermindert het vermogen bij lage temperaturen om de levensduur van het accupakket te verlengen. De actieradius zal (soms sterk) afnemen bij lagere buitentemperaturen. Dit komt doordat de energie in het batterijpakket minder makkelijk stroomt bij kou.  Dit bij temperaturen onder de 10°C moet je rekening houden met 5 tot 20% actieradiusverlies en bij temperaturen van onder 0°C kan dit zelfs oplopen tot een afname van 10 tot 50% van de autonomie.
Het temperatuureffect is gelukkig tijdelijk. Dit betekent dat wanneer de omgevingstemperatuur stijgt, de autonomie weer herstelt tot op het oude niveau. Dit geldt ook voor laadtijd van het accupakket.  Dus is de omgevingstemperatuur lager, dan neemt de laadtijd toe.

Tips

  • Bewaar het accu pakket op kamertemperatuur.
    Laad uw accupakket bij kamertemperatuur op en ze zal sneller opladen.  Ook is de starttemperatuur van de batterij hoger, wat een gunstig effect heeft op de autonomie.
  • Berg de batterij altijd geladen op.
  • Lcd-displays bijv. die van Bosch hebben de eigenschap dat deze bij koude temperaturen trager zijn, let op het display zal dan niet defect zijn. Zal de omgevingstemperatuur weer omhoog gaan zullen de gegevens weer met een normale snelheid kunnen worden afgelezen.
  • Bovendien is het goed voor een accu (en uiteraard voor jezelf) om de e-bike af en toe te gebruiken.
    Zo blijft de batterij en jezelf in vorm!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fashionbikes
Logo
Registratie in instellingen mogelijk maken - algemeen